История

Компания "Хебър" ЕАД е основана през 2004 година с основна дейност производство на хляб и хлебни изделия.

  • Първоначално фокусът е бил насочен към  производство и дистрибуция на пресни хлебни изделия за Пловдив и региона. Като около 2008 година предприятието се ориентира към производство и износ на замразени хлебни изделия.
  • Днес нашите продукти се отличават с високо качество, както в България, така и в Европейския съюз. Смятаме, че нашият успех се крие в обединяване на принципите на традиционните майсторски похвати и комбинирането им с най-новите технологични решения в производствения процес.

Нашeто портфолио включва както пресни, така и замразени продукти, които произвеждаме от най-висококачествените пшеници и други зърнени култури, които България предлага.

Високото качество при приема на суровини се гарантира от собствените ни лаборатории, които тестват всяка партида, спрямо предварително заложени стандарти за качество. Това от своя страна гарантира мека и хрупкава кора, уникален вкус и постоянство в качеството на нашите продукти.

”Хебър” успешно постигна и надмина заложената си цел за 2020 година, която е над 80% от продуктите, които произвеждаме, да са с чист етикет ”Clean Label”. Това означава, че те са произведени само от естествени съставки, базирани на собственото ни производство (отглеждане) на ръжени и пшенични живи закваски, които НЕ съдържат: емулгатори, стабилизатори, консерванти или Е-номера. Ние от ”Хебър” се стремим непрестанно да разширяваме нашето продуктово портфолио с цел да задоволим,  най-изтънчените и взискателни вкусове на нашите клиенти.

Най-яркият пример и свидетелство за нашите усилия в последните няколко години са серия ”Специални хлябове” и серия ”Живена”. Те се произвеждат от 100% натурални продукти като: ръж, лимец и пълнозърнесто брашно.

Широката гама от продукти, които ”Хебър” предлага, включват: хлябове, багети, хлебчета, козунаци, чабати, продукти за ХОРЕКА сектора и много други артизански и ръчни продукти. Всяка една рецепта е разработена спрямо специфичният български традиционен вкус, който ние познаваме и задоволяваме над 15 години.

”Хебър” е доставчик на най-висококачествените продукти за хипермаркети и супермаркети, хотели и ресторанти, бензиностанции, кетъринг фирми, както и за клиенти на дребно и фирмени магазини.

Мисия

Ние от “Хебър” с вдъхновение следим непрестанно променящите се вкусове на нашите клиенти. Точно поради тази причина ние развиваме широка гама от висококачествени продукти, които кореспондират с потребностите на модерното общество  за натурални и здравословни продукти с автентичен вкус, които са с балансирани хранителни стойности и спомагат за спазването на здравословен хранителен режим. При нас въвеждането на иновации и непрекъснатото подобряване на производстените практики са всекидневна цел.

Смеем да твърдим, че целите на нашата мисия са най-ясно изразени в продуктите, които произвеждаме, отразявайки се в мотото на компанията: “Предпочитаният Хляб”