История

Компания "Хебър" ЕАД е основана през 2004 година с основна дейност производство на хляб и хлебни изделия.

  • Първоначално фокусът е насочен към производство и дистрибуция на пресни хлебни изделия за Пловдив и региона. През 2008 година предприятието постепенно започва да разширява дейността си с производство и износ на замразени тестени продукти.
  • Днес нашите продукти се отличават с високо качество – както в България, така и в Европейския съюз. Успехът ни се крие в задълбоченото познание на основополагащите принципи и традиционни майсторски похвати в хлебопроизводството и комбинирането им с най-новите технологични решения в производствения процес.

Нашeто портфолио включва както пресни, така и замразени продукти, които произвеждаме от най-висококачествените пшеници и други зърнени култури, които България предлага.

Високото качество при приема на суровини се гарантира от собствените ни лаборатории, които тестват всяка партида, спрямо предварително заложени стандарти за качество. Това от своя страна осигурява неустоима хрупкава кора, уникален вкус и постоянство в качеството на нашите продукти.

За 2020 година ”Хебър” си постави предизвикателна цел: над 80% от продуктите, които произвеждаме, да са с чист етикет ”Clean Label”.Това означава, че те са произведени само от естествени съставки, базирани на собственото ни производство (отглеждане) на ръжени и пшенични живи закваски, които НЕ съдържат: емулгатори, стабилизатори, консерванти или Е-номера. Тази цел беше не само успешно постигна, но и надмината.

Ние от ”Хебър” се стремим непрестанно да разширяваме нашето продуктово портфолио с цел да задоволим дори най-изтънчените и взискателни вкусове на клиентите. Най-яркият пример и свидетелство за нашите усилия в последните няколко години са сериите ”Специални хлябове” и ”Живена”. Те се произвеждат от 100% натурални продукти като ръж, лимец и пълнозърнесто брашно.

Широката гама от продукти, които ”Хебър” предлага, включва хлябове, багети, хлебчета, козунаци, чабати, продукти за ХОРЕКА сектора и много други артизански и ръчни артикули. Всяка рецепта е разработена спрямо специфичния български традиционен вкус, който ние познаваме и задоволяваме над 15 години.

”Хебър” е доставчик на най-висококачествените продукти за хипермаркети и супермаркети, хотели и ресторанти, бензиностанции, кетъринг фирми, както и за клиенти на дребно и фирмени магазини.

Мисия

Нашата мисия се въплъщава ярко както в продуктите, които произвеждаме, така и в мотото на компанията: “Предпочитаният Хляб”. Всеки ден идваме на работа със стремежа не просто да отговорим, а да надминем очакванията на нашите клиенти в България и чужбина. С любопитство и внимание следим и изучаваме еволюцията в предпочитанията и хранителната култура на обществото, както и нарастващата потребност от здравословни продукти с балансирани хранителни стойности и автентичен вкус. На тази основа развиваме непрестанно богатата си гама от висококачествени продукти, въвеждаме иновации и подобряваме производствените практики.